Lekker even wandelenTerug naar het overzicht

Trek je schoenen aan en maak een wandeling door het bos of over de heide met je kids.
Lekker even eropuit om een frisse neus te halen met de kinderen. Wij hebben een aantal leuke wandelingen die bij ons favoriet zijn voor je uitgekozen.

Bij Landgoed de Paltz kun je prachtig wandelen door de bossen. Op het landgoed kan je zomaar kabouterdorp tegenkomen. Verdwaal in het doolhof of bezoek de klomp van A.J. Kwak.

Nog een landgoed waar je kunt wandelen en fietsen is Landgoed Oldenaller. Loop een route met de kids langs statige lanen, een 17de eeuws kasteel en oude bossen. Stevige doorstapper kunnen een Klompenroute volgen.

Landgoed Schovenhorst is een prachtig uitgestrekt landgoed in de bossen van Putten aan de rand van de Veluwe. Beklim de bostoren of ontdek de wereldbomenroute op het landgoed. 

Ga op ontdekkingtocht tijdens het Dierenvriendjespas vlakbij de Pyramide van Austerlitz. Loop langs het Beauforthuis om het spel op te halen en wandel door het bos langs de Pyramide.

Op de Ermelose heide is het altijd mooi. Misschien kom je de schapen van Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo er wel tegen. Je kan bijvoorbeeld de Romeinse route nemen.

Op de Ginkelse hei,vlakbij Ede, kun je zomaar wilde paarden en koeien tegenkomen. Passeer het wildrooster en loop aan de hand van de markeringen op de stenen een mooie route door het bos of over de hei. 

Nog meer kindvriendelijke wandellocaties kun je in onze blog lezen

Kidsproof Amersfoort


Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs