10 Kidsproof na-zomer tips

14 september 2020
Fijne uitjes voor de nazomer. Buiten uitjes voor mooie nazomerdagen, clubjes die weer beginnen, workshops, theatervoorstellingen, pannenkoeken eten, bekijk snel onze favoriete tips voor de nazomer!
Workshop Superheldenfilm 6+
Als jij een superheld zou zijn, waar zou je dan voor strijden? Maak er op 27 sept een film over, met jezelf in de hoofdrol, tijdens de workshop Superheldenfilm in Eye Filmmuseum. Je gaat ook aan de slag met het decor, script en kostuums.

Samen op schaatsles!
Links, rechts, links, rechts... schaatsen is zo heerlijk! En helemaal niet moeilijk. Maar iemand moet je wel de eerste technieken leren. Boek nu schaatsles op de Jaap Eden IJsbaan. Je kunt al van start op 11 oktober! Bekijk de lestijden

Voor de makers!
Wil je alles leren over 3D-printen, lasersnijden uit hout of coderen met een Micro:bit? Dat kan allemaal in Maakplaats 021 van de OBA! In Amsterdam zijn er 9 OBA-vestigingen met een eigen Maakplaats. Aan de slag ?

Kom muziek maken
Van muziek voor peuters, pingelen op een gitaar en trommelen op een djembé, tot zingen in een koor of band: Muziekschool Amsterdam is dé plek voor muzieklessen voor kinderen! En dat op meerdere locaties in Amsterdam. 

1, 2, 3 , 4, Poppetje van Papier
Dat je nog veel meer met papier kunt dan erop tekenen, ontdek je op 20 september in deze fantasierijke voorstelling in de Meervaart. Op muziek kreukelt vanuit een levenloos stuk papier een fantastisch nieuw leven. (3+)

Voor energieke aapjes!
Alle stuiterballetjes opgelet! Als het regent (en natuurlijk ook als het niet regent) is Monkey Town de perfecte plek om even te springen, glijden, klimmen en klauteren! Ze zitten in Amsterdam en in Diemen. PS: Ook leuk als feestje!

Je ukkepuk op een pony
Die stralende ogen, de grote glimlach... Dat is wat je gaat zien als je jouw kleintje laat mee doen aan een wandelles bij de Hollandsche Manege. En gelukkig ze zijn er weer iedere 2 weken. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bootje huren
Wat is er nu leuker om met dit mooie weer een bootje te huren en Amsterdam vanaf het water te ontdekken. Bij Mokum Bootverhuur verhuren ze bootjes die je makkelijk zelf kunt varen. Tip: neem een gevulde picknickmand mee!

Appels en peren
Hoera, lekker!!! We kunnen tot en met 25 oktober weer heerlijke biologische appels en peren plukken bij Landgoed de Olmenhorst. Uiteraard is de pluk zo corona veilig mogelijk georganiseerd. Komen jullie ook plukken?

40 jaar Pancake Bakery
Pannenkoeken zijn altijd lekker! Helemaal bij De Pancake Bakery. Midden in de stad op de Prinsengracht, sfeervol en coronaproof ingericht. Met heel veel soorten! Wij kozen voor spek-kaas en de Amerikaanse variant. En jij? 

Veel plezier Dies en Liesbeth