10 Tips voor een goede start van het theaterseizoen!

28 augustus 2020
Jippie: We kunnen weer naar het theater- of muziekvoorstelling en veel meer! Zo fijn: de meeste theaters en concertzalen openen weer hun deuren! Allemaal COVID Proof natuurlijk, dus minder plekjes per voorstelling. Reserveer daarom snel je kaartjes, voordat alles volgeboekt is!
De Krakeling is verhuisd!
Na 42 jaar was Theater de Krakeling toe aan een nieuwe locatie. Vanaf dit nieuwe seizoen kun je terecht op hun nieuwe stek op Cultuurpark Westergas. De sfeer, het enthousiasme en de originele jeugd-voorstellingen hebben ze natuurlijk meegenomen! Neem je snel een kijkje? Nieuwe programmering 

Muziek & theater (2-12 jaar) in Het Muziekgebouw
De geheimen van piano, cello, Ud en viool in Open je Oren! (8+), spannend muziektheater voor kleintjes (2-4 jaar) en muziekspektakel voor iets groter (5+) in Kijk Muziek! Het Muziekgebouw heeft weer een waanzinnig tof programma! Oh, vergeet het SoundLAB (7+) niet! 

Over Tantes en meer... in ITA
De Tantes nemen de zaal van het Internationaal Theater Amsterdam over dit najaar. En het Eind van het begin van het einde is ook in zicht... Hilarische voorstellingen! Het jeugdprogramma van ITA staat nét online, dus boek vlug je kaartjes!

Tof kindermuziekfestival in Tolhuistuin
Hoera! Een festival dat doorgaat! Het Kindermuziekfestival op 12&13 sept. heeft er alles aan gedaan om een volledig coronaproof festival neer te zetten. Met o.a. Spinvis, Gerson Main en Samba Salad, dat wordt een feestje! Wel snel jouw favo treintjetijdslot reserveren!

Ssst! voor peuters (2+) in Delamar, Meervaart en Bijlmer Parktheater
Je zit tussen de bomen. Zachtjes sluipen 2 jagers door het bos... "HOI!" hun kind zwaait naar de rode vogel waarop ze jagen. Ssst! Peutertheater van ROSE stories & Studio Figur met muziek, dierenpoppen en kiekeboe effecten. Lieve voorstelling op 29 aug. en 12&13 sept.

NIEUW: Verhaalvontuur
Hou je van speuren en spelen? En ook nog iets leren over Oud-Amsterdam? Doe een Verhaalvontuur! Rik en Koja zijn acteurs en hebben voor jou een toffe interactieve speurtocht gemaakt die je op eigen houtje loopt. Durf jij als eerste de Jordaan te testen? Haal hier je schatkaart!

Wat doet corona met je? in Theater De Krakeling
De straten zijn leeg, de pleinen stil, iedereen thuis. Een virus zet de wereld op zijn kop. Hoe ervaren kinderen deze coronacrisis? Urban Myth interviewde hen en Birgit Schuurman en Tarikh Janssen vertellen je het op het toneel van Theater De Krakeling. Indrukwekkend!

Familievoorstelling Pinokkio van Het Balletorkest
Pinokkio is beroemd. En Angela Schijf een meesterverteller. In het Westergas' Transformatorhuis vertelt zij op 20 en 27 sept. de splinternieuwe versie van het verhaal. Begeleid door muziek van Het Balletorkest wordt het zeker een magische middag! Voor kinderen 6+. Beperkt aantal kaarten 

Je eerste Paradiso-concert?
Paradiso is natuurlijk dé Poptempel van Nederland. En speciaal voor kinderen hebben ze een coole serie voorstellingen over muziek. Op zondag 27 september is het laatste deel: de Uitvinders van de Dance. Kom je kijken en luisteren? Papa en mama willen vast mee!

Familieconcerten (0+) in het Concertgebouw
Zing, swing en luister mee met een van de heerlijke familieconcerten in Het Concertgebouw komend seizoen. Peter en de Wolf, Sinterklaas, Jazz, kerst, Dromenblazers, kleutersinfonietta's...er is aan iedereen gedacht. Ook aan babies, peuters, kleuters en 8-plussers.

Voor de allerkleinsten Black Cat theatre
Papier, Ahoi, Sea, Rainbow en de Vlindertuin; dat zijn toch geweldige titels voor workshops en voorstellingen? En ze zijn ook echt super leuk! Bij het Black Cat Theatre kun je ze bewonderen. Al voor kids vanaf 1+ en Language No Problem, dus zoek snel jouw favoriet uit! Complete programma

GRATIS Campina Doeboekjes
Wil je doeboek 1: Over alles wat vliegt & springt of liever doeboek 2: Over alles wat kruipt & loopt op de boerderij? Of allebei? Bij de supermarkt Jumbo krijg je ze gratis bij 3 On the way to PlanetProof Campina producten. Dus kijk mama of papa even lief aan en pak de boodschappen tas! Waar vind je de boekjes?

Uit & Thuismarkt!
Dit jaar is de Uitmarkt anders dan anders. De traditionele kick off van het culturele seizoen gebeurt dit weekend deels online, deels op locatie met weinig publiek en bijvoorbeeld met livestreams. Innovatief als Amsterdam is, is er weer van alles 28 t/m 30 aug. Naar het programma