Zomer in het Afrika MuseumTerug naar het overzicht

zondag 30 augustus
Een levensgroot Doolhofspel, leuke workshops en een kijktour! Beleef het deze zomer in het Afrika Museum!
Vier de zomervakantie bij het Afrika Museum! Wekelijks van woensdag t/m zondag kun je leuke Afrikaanse weetjes en wijsheden ontdekken en meedoen aan leuke activiteiten. Vergeet van te voren niet te reserveren!

Het Doolhofspel
In het levensgrote Doolhofspel ontdek je meer over landen, symbolen en kunst uit Afrika. Doe mee en ga op zoek naar Afrikaanse weetjes en wijsheden. Door het oplossen van vragen en het maken van opdrachten verzamel je een cijfercode. Lukt het jou om de code te kraken? 

Workshop Blockprinten
Doe mee aan de workshop Blockprinten. Blockprinten is het verven en bedrukken van stof op een speciale wijze. Deze techniek is heel populair en zie je veel terug in hedendaags design zoals mode, behang en meubilair. Ga zelf aan de slag met deze techniek en leer hoe je een patroon ontwerpt. 

Workshop Waterdrums
Iedereen kan meedoen aan de workshop waterdrums, ook als je minder muzikaal bent. Je hoeft maar tot drie te kunnen tellen om een ritme te spelen. Onder leiding van muziekdocent Kodjo speel je op een omgekeerde kalebas in water. Cool hè? 

Kijktour Ik zie, ik zie...
Ik zie, wat jij niet ziet! Bezoek Expo 1 en speur naar bijzondere vormen, kleuren en patronen. Train je ogen in het museum tijdens de kijktour, superleuk voor het hele gezin! Maak samen leuke en uitdagende opdrachten, wat kun jij allemaal ontdekken? 

Reserveer vooraf je tickets online! Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

In onze Uitagenda vind je meer toffe uitjes voor gezinnen tijdens de zomervakantie!

Afrika Museum

Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Openingstijden Zie roze websitebutton. Prijs Zie roze websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x een dagje uit met kinderen in Nederland

16x een dagje uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL