Sinterklaasintocht in de regio Den Haag!

8 september 2020
Jaja, Sinterklaas komt ook in 2020 weer naar Nederland. Ben je benieuwd waar in de Haagse regio je Sinterklaas kunt zien? Lees dan snel verder. Ook vind je leuke tips voor toffe Sinterklaasactiviteiten!
Sinterklaas in Scheveningen
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Wij mochten zijn agenda even inzien en hebben zijn afspraken in en om Den Haag voor je op een rijtje gezet, zodat je met je kinderen Sinterklaas kan ontmoeten. 

Let op: nog niet alle data zijn bekend, we passen deze zo snel mogelijk aan naar 2020 wanneer bekend is waar en wanneer Sint zijn intochten heeft. Daarnaast kan vanwege Corona de intochten anders vormgegeven of geannuleerd worden. Check daarom altijd vooraf of het defintief doorgaat.

Sinterklaasjournaal op TV 2020

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 11 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2020

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar en hoe de zingende kinderen hem zullen ontvangen is nog niet bekend.

Intocht Sinterklaas 14 november 2020 Scheveningen Haven

Op zaterdag 14 november 2020 komt Sinterklaas aan in Scheveningen Haven met zijn stoomboot! Rond 10.30 uur start het programma en naar verwachting komt de pakjesboot rond 11.15 uur aan. Dit jaar gaat de rondtour helaas niet door.

10.30 uur Aanvang podiumprogramma in de haven van Scheveningen
11.15 uur De stoomboot "pakjesboot 070" vaart de 2de binnenhaven in
11.30 uur Sinterklaas en zijn pieten komen aan wal
11.45 uur Officieel ontvangst
12.00 uur Vertrek Sinterklaas en einde programma in de haven
(OVB)

Sinterklaas-activiteiten in Den Haag en regio

Natuurlijk komt Sinterklaas ook naar andere wijken in Den Haag, naar het theater en zijn er nog veel meer activiteiten voor de kinderen in Den Haag met Sinterklaas. We houden je hier en in onze uitagenda op de hoogte.

Rabarber speelt de voorstelling een Pietenbende in haar theater Merlijn aan de Bilderdijkstraat. 22 november t/m 2 december 2020 zie je de kinderen van Rabarber in actie. Een heerlijk Sinterklaasvoorstelling voor alle kinderen vanaf 3 jaar.

Al een aantal jaar te zien (en niet voor niets!) is de nostalgische voorstelling KLAAS van NTjong in de Koninlijke Schouwburg! Op 29 november 2020, te zien op zolder in de Koninklijke Schouwburg.

Ontmoet Sinterklaas op de trein op zondag 29 november bij Stoomtrein Katwijk Leiden en rijd met hem mee. De eerste stoomtrein vertrekt om 11 uur voor een rit langs het meer. Sinterklaas is de hele dag aanwezig. Hij rijdt mee in de trein of zit op zijn sinterklaaszetel in het museum.


Intocht Sinterklaas in Leidschendam

14 november 2020 - 10:00 - 13:00

De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt rond 10:30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan! Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan.


Intocht Sinterklaas Zoetermeer Stadshart 2020

14 november 2020 - 11.30

En uiteraard slaat Sinterklaas de kinderen in Zoetermeer niet over. De Sinterklaasintocht in Zoetermeer is ook op 14 november 2020, hij wordt rond 11.30 verwacht in het gezellige Stadshart. Ben je er ook bij?


Intocht Sinterklaas Wassenaar 2020

zondag 22 november 2020

Traditiegetrouw komt Sinterklaas op zondag aan Wassenaar, en wel op 22 november.

Intocht Sinterklaas in Rijswijk 2020 (geannuleerd)

zondag 21 november 2020 - geannuleerd. De intocht in Rijswijk gaat dit jaar niet door.


Intocht Sinterklaas 23 november 2019

Een week later, op 23 november, kun je de Sint en zijn Pieten verwelkomen in Delft.
En de Leyweg wordt ook verrast vandaag met de intocht!


Sinterklaas in het theater 2019 (krijgt nog een update voor 2020)

Maar er zijn nog veel meer leuke Sinterklaasactiviteiten te doen in de regio! In het theater bijvoorbeeld. Verschillende voorstellingen met of over de Sint.

En 24 november 2019 is het leuke muziektheater Zachtjes gaan de Paardenvoetjes in de Koninklijke Schouwburg.

Oh, en 27 november 2019 heeft Sint nog een gaatje in zijn agenda om het Theater aan het Spui te bezoeken. En hij neemt Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal mee!

Sinterklaas uitjes en plezier voor kinderen 2020


Je ziet, er is heel veel leuks te doen. En houd vooral de Uitagenda in de gaten voor nog meer leuke activiteiten.

Veel Sint-plezier!

Tip: ben je nog aan het stoeien met het maken van je verlanglijstje? Kijk dan eens in onze categorie Kinderwinkels voor inspiratie!