Gevangenpoort (8+)Terug naar het overzicht

zaterdag 8 augustus 2020
Durf jij het aan? Kijk je ogen uit en leer alles over de gevangenis in de afgelopen eeuwen
Ben jij wel eens in een eeuwenoude gevangenis geweest? In Museum de Gevangenpoort kan het en dat is superleuk met kinderen!

Museum de Gevangenpoort is een icoon in Den Haag, prachtig gelegen aan de Hofvijver. In de 13de eeuw vormde dit gebouw de imposante toegangspoort tot het Binnenhof. Enkele eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtsgebouw van het machtige Hof van Holland. Hier wachtten verdachte misdadigers op hun proces en werden wanbetalers opgesloten... 

Kom langs en zie én beleef hoe mensen in vroeger tijden werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun vonnis te horen? En welke straffen werden er gegeven? Je hoort er alles over tijdens een rondleiding. Wegens corona is dat nu met een audiotour ipv gids. Ook vonden hier enkele belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis plaats, zoals de moord op de gebroeders De Witt. En je kunt in het museum de nationale collectie martel- en strafwerktuigen bekijken... 

Rondleidingen
De dagelijkse rondleidingen zijn niet alleen interessant voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Een spannende tocht, waarbij ze hun ogen zullen uitkijken in de eeuwenoude cellen en donkere gangen!

Speurtochten
Voor of na de rondleiding zijn er leuke speurtochten beschikbaar, waarbij de kids zelf op ontdekkingstocht gaan door o.a. de voormalige Cipierswoning, de Vleeskelder en de Raadkamer.

Kinderactiviteiten
Gedurende schoolvakanties en feestdagen zijn er regelmatig activiteiten voor kinderen, zoals workshops en verhalenvertellers. Houd onze agenda in de gaten!

Kinderfeestjes
Vind je een beetje spannend wel leuk? Kom dan een bloedstollend partijtje vieren in Museum de Gevangenpoort!

Let op: Het verhaal van misdaad en straf, door de eeuwen heen.. dat verhaal is spannend en soms zelfs bloedstollend. Om die reden is het museum minder geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

Gevangenpoort

Buitenhof 33
2513 AH Den Haag
Openingstijden Dinsdag tot en met vrijdag: 10 - 17 uur.
Zaterdag en zondag: 12-17 uur.
Prijs T/m 12 jaar: € 7,50.
Volwassenen: € 15,-
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is september!

Het is september!

De school is weer begonnen, clubjes van start, kinderfeestjes vieren, coronaproof trakteren, luizen pluisen... en we kunnen gaan genieten van de nazomer! We hebben leuke tips verzameld om het nieuwe schooljaar goed mee te starten. Veel plezier!

Feestjes, clubjes en nazomeruitjes!