Kinderboekenmuseum nieuw!Terug naar het overzicht

Te gék: de expositie van het Kinderboekenmuseum: De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt
Wie is niet opgegroeid met de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt? Ze vormen een perfecte inspiratiebron voor de nieuwe, interactieve tentoonstelling De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt in het Kinderboekenmuseum. Vanaf nu te zien! 

Stap in de lift van Abeltje voor een spannende reis (druk NIET op de groene knop! Of doe jij dat wel?), maak met Minoes een poezenvlog of bouw als een gedichtenmetselaar de mooiste versjes bij Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats. En lekker kliederen kan met Floddertjes woordmixer en de lettervermicelli, maar pas wel op dat soep voor Floddertjes zieke moeder niet ontploft…

Natuurlijk is er ook aandacht voor de iconische liedjes die Schmidt schreef. Klassiekers als ‘Mijn opa’, ‘Op een mooie Pinksterdag’ en ‘Ja zuster, nee zuster’ zijn in de bus van Otjes vader Tos te beluisteren op de speciale Radio Annie FM. Een korte film over haar leven maakt duidelijk dat Schmidt niet bang was om van de gebaande paden af te wijken.

Net als Schmidts werk zit De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt vol verrassingen, humor en taalspelletjes. Een feest voor jong en oud!

?

Tip: naast deze geweldig leuke tentoonstelling neem je natuurlijk ook een kijkje bij Papiria (voor kinderen vanaf 7 jaar), ABC met de dieren mee (voor kinderen van 2 t/m 6 jaar) en Ik ben Kikker (vanaf 0 jaar). Het Kinderbeoeknmuseum is ontzettend leuk voor grote én kleine kids!

Voor meer info klik je op de roze button. Let op: online reserveren!

Tip: Schrijf je nu in voor onze gratis Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke activiteiten bij jou in de buurt!

Kinderboekenmuseum

Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
Openingstijden Dinsdag t/m zondag: 10.30 - 17.00 uur

Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend. Het museum is gesloten op nieuwjaarsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en eerste kerstdag.
Prijs Toegangsprijzen:
t/m 1 jaar gratis
2 t/m 6 jaar € 6,50
7 t/m 18 jaar € 7,50
Volwassenen € 9,-
met Museumkaart gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is september!

Het is september!

De school is weer begonnen, clubjes van start, kinderfeestjes vieren, coronaproof trakteren, luizen pluisen... en we kunnen gaan genieten van de nazomer! We hebben leuke tips verzameld om het nieuwe schooljaar goed mee te starten. Veel plezier!

Feestjes, clubjes en nazomeruitjes!