Wetenschap bij je thuisTerug naar het overzicht

Ontdek alles over de wereld van de wetenschap met de thuisopdrachten van Rijksmuseum Boerhaave!
Rijksmuseum Boerhaave is nu helaas gesloten. Maar… ook zonder in het museum te zijn, kun je van alles ontdekken over de wereld van de wetenschap! Iedere week wordt een nieuwe opdracht of proef geplaatst op hun website. Doe je ook mee?

Opdracht 1: Maak je eigen stethoscoop
Wat kun je met een stethoscoop? Juist, je kunt hiermee luisteren naar het geluid in je lichaam. Je kan er iemands hartslag mee horen. De dokter luistert met zijn oor aan de ene kant van de buis en zet de andere kant op de borst van de patiënt. 

Opdracht 2: De boterhammerproef
Wat kun je met een microscoop? Juist het is een soort supervergrootglas waarmee je virussen, bacteriën en schimmels kunt zien. Microscopen worden gebruikt om een vaccin of medicijn voor virussen te maken.
Hoe schoon zijn jouw handen? In dit proefje leer je hoe je de kleine deeltjes op je handen kunt zien, zonder microscoop. Dan weet je straks waarom je nu zo vaak je handen moet wassen! Veel plezier!

Klik door via de roze button voor alle informatie en handleidingen.

Tip: kijk snel welke andere leuke thuisactiviteiten we hebben verzameld!

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is september!

Het is september!

De school is weer begonnen, clubjes van start, kinderfeestjes vieren, coronaproof trakteren, luizen pluisen... en we kunnen gaan genieten van de nazomer! We hebben leuke tips verzameld om het nieuwe schooljaar goed mee te starten. Veel plezier!

Feestjes, clubjes en nazomeruitjes!