preHistorisch DorpTerug naar het overzicht

zondag 30 augustus
Schatgraven en tijdreizen, zomervakantie in het preHistorisch Dorp Eindhoven.
De hele zomervakantie (7 juli t/m 30 augustus) kun je in het preHistorisch Dorp als archeoloog aan de slag. Kom graven in de opgraving en ontdek hoe oud de spullen zijn die je hebt opgegraven. Ga op zoek naar de mensen die jouw vondst vroeger gebruikten, want die wonen in de hoeves en huizen van dit openluchtmuseum. Terwijl jij rondloopt, krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was – van de prehistorie tot de late middeleeuwen. In het preHistorisch Dorp mag je overal kijken, meedoen of helpen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Dit museum staat in het teken van zélf dingen doen. Op warme en natte dagen is er in het openluchtmuseum altijd genoeg plek om te schuilen. Speel in de schaduw van het bos, spetter rond in je boomstamkano of race met gevulde Vikingdrinkhoorns. Een historisch dagje uit in de buitenlucht!

Ridders
Wil je echte ridders ontmoeten? Kom dan de weekenden van 18 en 19 juli of 22 en 23 augustus naar het preHistorisch Dorp. De historische vereniging de Hospitaalridders is dan aanwezig. Deze reizende kruisvaarders weten niet alleen alles over harnassen en strijden, ze zijn ook bedreven in verschillende ambachten en het verzorgen van gewonden.
Koop je tickets online
Momenteel hanteert het preHistorisch Dorp een maximaal aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het museum te reserveren.
Twee tijdsloten per dag
Kies voor een ochtend- of middagbezoek: van 09:30 tot 13:00 uur of van 13:30 tot 17:00 uur. Je hebt vervolgens ruim drie uur de tijd om het museum te bezoeken. Gratis voor Museumkaarthouders Het preHistorisch Dorp is gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders en kinderen van 0 t/m 3 jaar. Ook zij reserveren online een gratis ticket. De reguliere entreeprijs is € 9,95.

PreHistorisch Dorp

Boutenslaan 161b
5644 TV Eindhoven
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

ZOMERVAKANTIE!! Blijf jij deze vakantie thuis? Boffen, want er is enorm veel leuks te doen in de regio Eindhoven en Noord-Limburg.

Zomervakantie tips>>