Rugby Club Bulldogs AlmereTerug naar het overzicht

Rugby is de compleetste teamsport te wereld, speel het fanatiek en sportief bij de RC Bulldogs in Almere.
YES de trainingen zijn weer hervat! Wel zijn de trainingen op een aangepaste manier van start gegaan vanwege Corona. Onder het tabblad COVID-19 op de site via de roze websitebutton vind je de aangepaste trainingstijden en aangepaste maatregelen m.b.t. bijv haal- en brengroutes.

Bij Rugby denken de meeste mensen aan een ruige mannenwereld sport maar niets is minder waar.

Rugby is een echte sport voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.

Wanneer kan een kind beginnen met rugby?
Vanaf 5 jaar oud kan een kind beginnen met rugby. Dan staat vooral pleizer en spel voorop en worden er nog geen wedstrijden gespeeld.

Kinderen trainen en spelen in verschillende leeftijdscategorieën:
Guppen < 6-jaar
Turven < 8-jaar
Benjamins < 10-jaar
Mini’s < 12-jaar

Wanneer de kinderen wat ouder worden, gaan ze steeds meer het echte rugbyspel spelen. Veiligheid staat dan voorop! Het is ook om die reden dat de jeugdcompetitie pas na de mini’s begint. Kinderen moeten vooral plezier in het spel beleven en niet het gevoel hebben wekelijks te moeten presteren in een competitie.

Zin om een keer mee te trainen? Meld je aan voor een proefles!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof kinderwinkelpagina!

RC Bulldogs

Competitieweg 7
1318 EA Almere
Openingstijden Zie website voor meer informatie Prijs Vanaf €75,- voor een seizoen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Back to school!

Back to school!

Naast school is het natuurlijk super leuk om lid te zijn van een club of vereniging waar je samen met vriendjes kunt sporten, muziek maken, dansen, creatief zijn of verzin het maar. Wat ga jij dit schooljaar proberen?

Clubjes in Flevoland!