natuurlijke activiteitenTerug naar het overzicht

Het IKC Warande en Staatsbosbeheer organiseren vanaf nu samen natuurlijke naschoolse activiteiten.
Alle kinderen in Lelystad tussen de 2 en 12 jaar kunnen zich aansluiten bij de activiteiten op het gebied van sport, natuur, wetenschap & techniek en cultuur bij Integraal KindCentrum (IKC) Warande. Voor het eerst is nu ook de boswachter onderdeel van het activiteitenprogramma.

Vanaf 22 januari t/m 5 april is het iedere woensdag- en donderdagmiddag tussen 14.15 en 15.15 uur boswachtermiddag. Help de boswachter met spoorzoeken naar kriebelbeestjes, ga Bingo-wandelen of maak een mooi hertenknutsel. Onder begeleiding wordt er zowel binnen als buiten gespeeld. Naast de ‘natuurlijke’ activiteiten kunnen er ook proefjes gedaan worden bij Mad Science, kunnen voetbalskills verbeterd worden bij Kids Soccer, of een diploma gehaald worden bij het Kleurenturnen. De activiteiten zijn bedoeld om kinderen te ondersteunen in het zichzelf ontdekken en ontwikkelen, en meer van de wereld te laten verkennen.

Er wordt gewerkt met trimesterblokken. Hieronder een voorbeeld, het kan zijn dat het is aangepast, kijk hiervoor even op de website via de roze websitebutton.

- Mad Science op de maandagmiddag voor 4-7 jaar en 7-12 jaar
- Peutergym op de dinsdagochtend en de vrijdagochtend voor 2-4 jaar
- Kleutergym op de dinsdagmiddag voor 4-6 jaar
- EHBO op de dinsdagmiddag voor 6-12 jaar
- Boswachters op de woensdagmiddag voor 4-8 jaar
- Turnen op de woensdagmiddag voor 6-12 jaar
- Soccer School op de donderdagmiddag voor 6-9 jaar
- Boswachters op de donderdagmiddag voor 8-12 jaar
- Soccer School op de vrijdagmiddag voor 9-12 jaar

Kinderen van binnen én buiten het IKC Warande kunnen meedoen aan de activiteiten. Via de roze websitebutton kun je een uitgebreide uitleg vinden over de diverse programma’s en de mogelijkheden van een subsidieaanvraag. Daar kun je ook het precies programma vinden.

Lelystad heeft ook veel te bieden op het gebied van kinderfeestjes. Heb je binnenkort je verjaardag en geen idee wat je voor feestje moet geven? Check onze kinderfeestjes-pagina!

IKC Warande Lelystad

Haagwinde 2
8245 HG Lelystad
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs