Het Klokhuis AlmereTerug naar het overzicht

Bij het Klokhuis staan duurzaamheid, techniek en wetenschap centraal!
Het tv-programma Het Klokhuis kwam een paar jaar geleden, ter gelegenheid van zijn 20-jarig bestaan, op het idee voor een prijsvraag waarbij kinderen gevraagd werd naar hun idee hoe het KlokhuisHUIS er uit zou moeten zien, met als thema’s Binnen/Buitenkant, Wassen en Plassen, Spelen en Niksen, Koken en Eten en Slapen.

Daar kwamen heel veel reacties op en wat zeer opvallend was, is dat duurzaamheid heel erg leeft bij kinderen. Het gebruik van zonnepanelen en windmolens werd meerdere keren genoemd, maar ook terug levering van stroom aan het net; grijs water, hergebruik van materialen.

Het Klokhuis klopte bij Almere aan of het gebouw binnen de gemeente een plek kon krijgen. Niet alleen werd - met medewerking van architect Jord den Hollander - gedacht over de realisatie van het gebouw (waarin 16.000 ton staal en 400 bouten werden verwerkt), maar ook wat erin moest komen. Het Klokhuis werd geboren!

Het Klokhuis wil kinderen tussen de 4 en 12 jaar op een speelse manier kennis laten maken met zo veel mogelijk aspecten van duurzaamheid, techniek en wetenschap, natuurlijk met in het achterhoofd bouwen en wonen. Door middel van proefjes, creatieve workshops, techniekworkshops, kookworkshops en verschillende activiteiten en evenementen komen alle onderwerpen aan bod.

Het Klokhuis is niet altijd open, let op de site via de websitebutton wanneer!

In Almere is zoveel te doen! Check hiervoor onze Eropuit-categorie!

Klokhuis Almere

Dettifosipad 7
1363BZ Almere
Openingstijden Tijdens activiteiten en evenementen. Kijk op de website wanneer het gebouw geopend is. Samen met verschillende samenwerkingspartners proberen we het Klokhuis op vrijdagmiddagen en zondagmiddagen te openen. Prijs Zie website. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Back to school!

Back to school!

Naast school is het natuurlijk super leuk om lid te zijn van een club of vereniging waar je samen met vriendjes kunt sporten, muziek maken, dansen, creatief zijn of verzin het maar. Wat ga jij dit schooljaar proberen?

Clubjes in Flevoland!