8x pannenkoeken eten in Friesland!

13 juli 2020
8x pannenkoeken eten in Friesland! Alles met een P is lekker en pannenkoeken zéker. Maar waar kun je een pannenkoek eten met de kinderen in Fryslân? We maakten deze handige lijst met pannenkoekrestaurants voor je. Nu alleen nog even kiezen! Eet smakelijk.

De pannekoektrein in Marrum

Tsjoeke, Tjsoeke. Klaar voor vertrek? Eten! Dit is leuk pannenkoeken eten en een gaaf uitje, je zit in een trein. Er is een conductrice, je kaartje wordt geknipt en op de dienstregeling staan de meest lekkere pannenkoeken. Ook grappig: het ligt aan een écht en bekende spoorlijntje ‘het Dokkumer lokaaltje’. In de zomer kun je heerlijk op het terras eten waar kinderen kunnen spelen met het treintje speeltoestel. 

Pannekoekschip Leeuwarden

De keuze is op hét Pannekoekschip van Leeuwarden méér dan ruim. Buiten alle ‘gewone’ kinderpannenkoeken zoals appel, naturel, spek of kaas kun je ook kiezen voor een kinderpannenkoek met een cadeautje. Ze zijn hier zéér bekend met de wensen van kleine gasten, de bediening super vriendelijk, er is een speelhoek en je krijgt een kleurplaat met kleurtjes. 

Beslag in Grou

Bij Beslag doen ze het anders! Je kiest hier enorm veel verschillende pannenkoeken uit allerlei werelddelen. Want een pannenkoek eten doen ze overal. Het pannenkoekmenu verandert elke maand dus alle reden om terug te komen. En de ‘gewone’ kinderpannenkoek staat hier ook op de kaart.

De Friese Doorloper in Hindeloopen

Bij de Friese Doorloper in Hindeloopen ga je écht terug in de tijd. Dit pannenkoekplekje zit naast het Schaatsmuseum en je ziet hier van alles wat te maken heeft met schaatsen. Het ligt dan ook aan de elfstedenroute en buiten zit je aan een grachtje. Mega leuk!

Pannekoekschip de Klipper in Heereveen

Dit schip mocht niet in ons lijstje ontbreken natuurlijk. In het centrum van Heereveen kun je pannenkoeken eten. Bij pannekoekschip de Klipper weten ze wat keuze is want er staan hier wel heel veel pannenkoeken op het menu. Het kindermenu is ook top met kleine pannenkoekjes en meer!

Pannenkoekenboerderij de Zoete Inval in Drachten

Jeetje wat een leuk plekje! In dit pannenkoekrestaurant is meer dan genoeg ruimte om te spelen, zowel binnen als buiten. En wat staan er voor pannenkoeken op het menu? Alle 11 steden sowieso, dat wordt smullen.

De Struverij in Sint Annaparochie

Dit is bijzonder! Pannenkoeken eten in een échte kerk. Echt een té gekke plek om pannenkoeken te eten en met een coole draaimolen binnen. Binnen of buiten zitten het maakt niet uit. Geen zin in pannenkoeken? Dan kies je wat anders van de kaart.

De Koppenjan in Jubbega

Blijer maak je de kinderen niet. We gaan uit eten naar een restaurant, een pannenkoekenrestaurant. Yes! Pannenkoeken eten en buiten spelen bij de Koppenjan in Jubbega! Dit familierestaurant heeft een groot terras, twee speeltuinen en diertjes.

Pannenkoekrestaurant Rijsterbosch

Oei, wat een mooie terrastuin! Hier eten de kinderen zéker hun bordje wel leeg want pannenkoeken doen het altijd goed. In de tuin staan speeltoestellen, een speelhuisje met glijbaan en schommels. Op de kaart wel echt gigántisch veel pannenkoeken. Heerlijk eten samen. 


Op zoek naar meer kindvriendelijke lunch- of ontbijtplekjes? Check ze allemaal op ons uit-eten overzicht.