6x naar buiten met kinderen in Groningen

14 september 2020
Naar buiten met je spruiten in Groningen! De regen is voorbij, of misschien nog niet. Maar wat maakt het uit, de natuur staat vól met zoveel prachtigs tijdens de herfst! Hoé leuk is het om er met kinderen erop uit te gaan in dit seizoen. Er zijn zoveel mooie buiten plekjes te ontdekken. In dit blog geven we je 6 tips om erop uit gaan. Lees mee.
Nationaal park het Lauwersmeer, het Lauwersland is geweldig om te ontdekken met kinderen. Het waddenlandschap is enorme inspiratiebron met oneindige vergezichten en ongerepte natuur. Met de kinderen kun je hier krabbetjes vangen, vogels spotten, vis eten, wadlopen en klimmen in het speelbos van Staatsbosbeheer. Én als je echt een dagje weg wilt pak je hier natuurlijk de boot naar het eiland Schiermonnikoog!

Het Blote voetenpad in Opeinde. Het is geweldig om de kinderen mee te nemen naar het 't Blôde Fuottenpaad want wat is het hier héérlijk. Je mag hier vies worden! Schoenen uit en gaan, lekker met je tenen door de modder. Onderweg kom je genoeg tegen om in te klimmen en klauteren, en de Groningse uitzichten zijn prachtig.  Aan het begin of het einde van je route nog spelen in de waterspeeltuin van de theetuin en afsluiten met wat lekkers.

Het Noorderplantsoen is echt zo’n plek om in rond te dwalen tijdens alle seizoenen. Lekker met de familie aan de wandel door het plantsoen, kastanjes rapen of picknicken in de zon. Lekker spelen in het klimpark of het kleine parkje voor de allerkleinsten bij het basketbalveld. Daarna nog wat drinken bij Zondag en je dag is helemaal perfect.

Wat is er in het Stadspark veel keuze! Je kunt je hier zeker de hele middag vermaken. Beginnen de klimboot van de enorme speeltuin. Dan een rondje hobbelen op de pony’s en als afsluiter de diertjes aaien op de kinderboerderij. Én misschien wel een ijsje voordat je naar huis gaat.

De wandelroute Appelbergen bij Glimmen is een perfect rondje voor een wandeltocht door het bos met kinderen. Je volgt in een uurtje tot anderhalf uur de gele paaltjes over de zandpandpaden. Onderweg zie je vennetjes, moeras en zandverstuivingen. Aan het einde van je wandeling een heerlijke pannenkoek eten bij Paviljoen Appelbergen.

Het kabouterpad in Sellingen is voor de allerkleinsten een mooie wandeling. Samen speuren naar alles wat de kabouters achter hebben gelaten, voetsporen of een klein drolletje? Onderweg doe je samen opdrachten en misschien zie je zelfs wel een echte kabouter!
Kijk voor nóg meer inspiratie om eropuit te gaan met de kinderen in Groningen tussen onze eropuit tips.