Zomervakantie BoerhaaveTerug naar het overzicht

maandag 13 juli
Alles over besmettelijke ziekten, waterspeeltuin, workshops en meer bij Rijksmuseum Boerhaave!
Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland en nog veel meer. Deze zomervakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Knutsel je eigen snavelmasker in elkaar of maak je eigen microbe. Bekijk de bijzondere videoshow in het anatomisch theater of ga het museum in met de Canon-speurtocht.

De nieuwe tentoonstelling BESMET! gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten, en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Natuurlijk gaat de tentoonstelling ook in op de uitbraak van het coronavirus en sluit het aan bij de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad.

Tijdens de zomervakantie zijn er extra kinderactiviteiten. Op een leerzame én creatieve manier gaan kinderen aan de slag met ziekte en gezondheid door de eeuwen heen. Knutsel een bijzonder snavelmasker zoals dokters in de middeleeuwen hadden of maak je eigen microbe!

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te zien en vooral te ontdekken bij Boerhaave! Wat dacht je van de geweldige waterspeeltuin in de binnentuin? Dit Kidsproof-museum is echt de moeite waard voor jong en oud!

Let op: reserveer je tickets online!

Voor meer info en reserveren klik je op de roze button.

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden zie website Prijs Entree:
Volwassenen: € 13,-
Kinderen 4 t/m 17: € 5,50
met museumkaart gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer in de polder!

Zomer in de polder!

De zomer is een druk seizoen voor de boeren én de natuur in het Land van Wijk & Wouden. Lees onze special met toffe tips en geniet mee met het boeren buitenleven!

Ontdek het boerenleven