Aan de slag in MakerspaceTerug naar het overzicht

In de Makerspace van De Museumfabriek kun je zelf aan de slag met de leuke workshops!

Bij de Vliegfabriek kijk je je ogen uit in de tentoonstelling ‘De droom van het vliegen’, maar vooral ga je aan de slag met de doe-activiteiten in de Makerspace. Hier bouw je jouw eigen vliegmachines, die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. 

Zeppelin maken (6+)

Een zeppelin is een stijf, sigaarvormig luchtschip bestaande uit een lichtgewicht (aluminium) skelet met daarin zakken die zijn gevuld met een licht gas. Hij is genoemd naar de grote pionier van het luchtschip, graaf Ferdinand von Zeppelin.

Bibberbotjes maken (10+)

Vliegen kan op veel manieren: door te zweven, te glijden, te klapwieken… Een bibberbotje is een robot die zich voortbeweegt door te bibberen. Deze zomervakantie maak je in de Makerspace een insecten-bot. Je kiest zelf hoe deze eruit ziet: veel poten, of juist weinig. Twee vleugels, of wel acht. En krijgt jouw insecten-bot een staart? Je zult merken dat het uiterlijk van jouw insecten-bot bepaalt hoe het zich voortbeweegt.

Vliegende superheld (4+)

Ken jij de kunstenaar Panamarenko? Zijn fantasie was oneindig, net als zijn droom om te kunnen vliegen. Panamarenko maakte kleine modellen van voertuigen, vliegtuigen, ballonnen of helikop-ters in alle vormen die je kunt bedenken. Laat jouw fantasie de vrije loop en ontwerp een pak dat kan vliegen, bijvoorbeeld voor een super-held!

Fantastische vliegtuigjes (4+)

Vliegen, droom jij er ook van? Tijdens de Vliegfabriek ontdek je hoe zaadjes, vogels, insecten én vliegtuigen kunnen vliegen. Voel je een echte uitvinder en vouw jouw eigen vliegtuigjes. Hoe ver vliegen ze?

De Makerspace reserveren

In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus vragen wij jou ook een tafel te reserveren voor de Makerspace. Zodat je op een verantwoorde manier aan de slag kunt gaan. Je kunt een tafel reserveren voor een half uur. Na die tijd wordt de tafel en alle materialen gedesinfecteerd door onze medewerkers. Daarna kan een ander gezelschap aan de slag. Vergeet dus niet te reserveren!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden Zie website Prijs Toegangsprijzen t/m 4 jaar gratis, van 5 t/m 17 jaar €7,50 en volwassen €8,50 Familiejaarkaart € 20 (max. 2 volw. en 3 kinderen) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

16x dagje uit in Nederland

16x dagje uit in Nederland

Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top zomeruitjes voor je verzameld.

Happy summer!