Zomer bij Stedelijk AlkmaarTerug naar het overzicht

Maak je eigen mini museum tijdens de zomervakantie bij Stedelijk Museum Alkmaar!

Zijn jullie al eens in het Stedelijk Museum in Alkmaar geweest? Dat is echt heel leuk en super leerzaam! Bekijk de vaste tentoonstellingen: Beleef de Victorie! en Portret van Alkmaar of neem een kijkje bij de regelmatig wisselende tentoonstellingen. Check hieronder wat je deze zomervakantie allemaal bij Stedelijk Museum Alkmaar kunt beleven! 

Mijn museum maquette 
Omdat het museum nog geen workshops met begeleiding kan aanbieden, kun je deze zomervakantie een gratis museum-maquette-bouwplaat mee naar huis nemen. Deze kun je dan in het museum of zelf thuis in elkaar
knutselen. 

Om ervoor te zorgen dat jouw museum super mooi wordt, ga je eerst op onderzoek uit in de tentoonstelling 'Collectie Paul Rijkens'. Welke schilderijen vallen op, wat vind je mooi of interessant? Die schilderijen hang je later op in je zelfgebouwde tentoonstellingszaal. Vergeet de muren niet te verven en de figuranten en bankjes te versieren! Ben jij klaar? Geef je museum dan een naam en deel je resultaat op Instagram of Facebook met de hashtags #stedelijkmuseumalkmaar en #mijnmuseum. 

Anders Kijken Opdrachtkaarten
In het museum hangt een gloednieuw "Anders Kijken" bord in de foyer. Op dit bord hangen 18 verschillende super leuke teken-, doe- en doordenkopdrachten om samen te doen. Voor alle leeftijden, voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen.

Met Anders Kijken opdrachten bekijk je de collectie van het museum op een andere manier. Door er bijvoorbeeld een Museumselfie bij te maken of een liedje bij te verzinnen, of aan de hand van een tekenopdracht of een doe-opdracht. Je leert niet alleen de schilderijen beter kennen, maar ook elkaar! Nieuwsgierig? 8 van de 18 Anders Kijken opdrachten staan nu op hun YouTube kanaal. Vergeet niet te reserveren via de roze button.

Voor meer informatie over Stedelijk Museum Alkmaar, klik je op de roze button. 

Stedelijk Museum Alkmaar

Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00. Prijs

Kinderen tot en met 18 jaar: Gratis 
Volwassenen: €12,-
Gezinspas (2 volwassenen en 2 kinderen): €16,-

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is ZOMERVAKANTIE! Er is veel te doen in de Kop van Noord-Holland. We hebben onze 22 favoriete tips op een rijtje gezet.

Check hier onze zomertips!